Slik tester du deg selv med selvtest

Selvtesten er enkel å bruke. Du tar testen på deg selv og leser av svaret på testbrikken etter 15 minutter. Testpakken inneholder to selvtester, fordi det anbefalt å ta to tester i uka.

Slik tar du testen

Det er viktig at du følger fremgangsmåten nøye, slik at du får riktig resultat på testen.

Kortversjon:

1. Testpinnen. Før testpinnen 2–3 cm inn i nesen. Roterer rundt 4 ganger i hvert nesebor.
    2. Reagensrøret. Rør testpinnen rundt minst 10 ganger i væsken. Klem på svampen på testpinnen før du tar ut pinnen og sett korken på reagensrøret med spissen opp.
    3. Testbrikken. Drypp 4 dråper i sirkelen. Ikke rør eller beveg testbrikken.
    4. Du kan lese av resultatet  etter 15 minutter (maks 30 minutter).

Elever på barnetrinnet

Elever på ungdomstrinnet

Elever på videregående og voksenopplæringen

Hva gjør jeg hvis testen er positiv?

1. Isoler deg og hold minst 2 meter avstand til andre. Bruk munnbind. Informer læreren din om at du ikke kan komme på skolen.
  2. Ta en PCR-test, enten ved å
    1. bestille time for test på nett
    2. bruke drop-in ved et av de kommunale testsentrene i Oslo
    3. ringe koronatelefonen på 21 80 21 82  (du om bor utenfor Oslo, ringer koronatelefonen der du bor)
  3. Hvis PCR-testen er positiv, tar smitteteamet kontakt med deg for å fortelle hva du skal gjøre.

Hva gjør jeg hvis testen er negativ?

• Hvis testen er negativ, har du ikke fått påvist korona.
  • Fortsett å følge gjeldende smittevernregler.