Bloxels (pilotering)

Bloxels er en app hvor elevene kan lage egne verdener. Spillene og verdenene bygges opp av moduler og blokker, elevene trenger ikke å programmere.

Læreren kan sette opp hvilke moduler som skal være tilgjengelig for elevene.

Tjenesten er under pilotering.

Retningslinjer/forutsetninger for bruk:

Det er skolen som er ansvarlig for å sikre at retningslinjer/forutsetninger blir ivaretatt.

Pålogging: Lærer har konto og må opprette klassemiljø og oppretter pin-kode som elevene logger seg på med.

IKT-ansvarlig kjøper lisenser for Bloxels, og knytter lisenser til skole og lærere.

Lærerkontoen krever følgende opplysninger:

• Navn

For elever:

• Elevene har kun et brukernavn/avatar og en pinkode/passord.
  • Læreren må lage en oversikt over sin klasse inne i Bloxels. Dette gjør lærer ved å legge inn alle elevene (brukernavn).
  • Elevene benytter seg av kode som oppgis av lærer for å logge på. Alle elevene bruker samme kode for pålogging første gang.
  • Eleven må finne sin avatar og sitt brukernavn, hver elev lager egen pinkode bestående av 4 siffer for pålogging.

Det skal ikke oppgis mer personinformasjon om elevene enn brukernavn og passord.

Skolen må ta ansvar for å slette sin gruppe/klasse i Bloxels når tjenesten ikke skal brukes mer.

Når en lisens avsluttes, sier Bloxsels at etter 30 dager kan lagret data bli lagret i backup. Skole må følge opp sletting av innhold for å sikre at leverandør ikke sitter på opplysninger de ikke trenger etter avsluttet lisens.

Det innhentes noe statistikk over bruk for å kunne forbedre og utvide tjenesten. Denne statistikken skal ikke inneholde persondata.

• Lærere
  • Elever

Hva slags type informasjon lagres, og brukes disse til test/statistikk/forskning:

Bloxels er en skytjeneste. Læreren må opprette konto, elev kun brukernavn og pinkode.

Læreren vil se alle sine elever og deres arbeid. Elevene kan dele arbeid med de andre i grupperommet læreren har opprettet.

De skriver videre på sine sider at de samler inn minst mulig informasjon, særlig om elever. Og at de ikke deler informasjon om personer med kommersielle aktører.

Skolen må kjøpe inn lisenser til denne appen. Lærer kan ikke opprette klasser i Bloxels uten at det er registrert.

Pixels Press Technology, LLC.

Data Security and Privacy Policy for Educational Agencies

Amazon Web Services, USA.

Er det etablert DBA/SCC

Osloskolen har ikke avtale med Pixels om bruk av Bloxels, det skal ikke opprettes kontoer for elevene.

Spørsmål rundt bruken av tjenesten og brukernes rettigheter

Hvis du har spørsmål rundt bruken av tjenesten, ta kontakt med skolen. Alternative kontaktpunkter kan du finne i den overordnede personvernerklæringen for Osloskolen