Allbok (pilotering)

Allbok lar deg låne og lese e-bøker og lydbøker fra mange bibliotek. Med Allbok er det enkelt å gi elevene et godt tilbud av skjønnlitteratur digitalt. Skolen bestemmer selv hva de ønsker å tilby og kan med verktøyene i Allbok Bibliotek enkelt tilrettelegge for klassesett eller fri lesing.

Tjenesten kan benyttes både i nettleser og som app.

Tjenesten er under pilotering.

Retningslinjer/forutsetninger for bruk:

Det er skolen som er ansvarlig for å sikre at retningslinjer/forutsetninger blir ivaretatt.

• Pålogging: Det benyttes Feide for pålogging

• Elever
  • Lærere

Hva slags type informasjon lagres, og brukes disse til test/statistikk/forskning:

Feltene fra Feide som benyttes for pålogging er:

• Navn
  • Bruker ID
  • Foretrukket språk
  • Organisasjonstilhørighet

Hvis du låner e- og lydbøker fra et bibliotek i appen, vil Bokbasen
behandle følgende informasjon:

• Dine aktive lån (bibliotek, bok og låneperiode)
  • Din lånehistorikk (avhengig av spesifikt samtykke)
  • Lesehistorikk på aktive lån

Bokbasen behandler også personopplysninger for å utvikle og forbedre tjenestene i Allbok. Bokbasen kan anonymisere personopplysninger for å utarbeide statistikk og utlånsdata.

Skoler kan fritt ta i bruk Allbok-appen på iOS og Allbok på web (allbok.no) for utlån av e-bøker til sine elever. Dette betinger kun at skolen kjøper utlånslisenser i Allbok Bibliotek og at skolen bruker Feide.

Bokbasen

De oppgir at de har databehandleravtale med driftsleverandør som er Amazon Web Services.

Underleverandørene som oppgis er:

• bibliotekene som låner ut bøker.
  • Bokskya - din bokhylle og lagring av bøkene.
  • Digital Distribusjonssentral
  • Amazon Web Services

Er det etablert DBA/SCC

Skolen oppretter selv avtale med Allbok.

Spørsmål rundt bruken av tjenesten og brukernes rettigheter

Hvis du har spørsmål rundt bruken av tjenesten, ta kontakt med skolen. Alternative kontaktpunkter kan du finne i den overordnede personvernerklæringen for Osloskolen