Bli med på Sommerles 2020!

Sommerles 2020

I fjor deltok nesten 8000 elever i Oslo på Sommerles. Dere leste mer enn 88 000 bøker til sammen, eller 11 millioner boksider.

Klarer dere å lese flere boksider i år?

Her finner dere mer informasjon om Sommerles

Hva er Sommerles?

• Sommerles er en nasjonal, digital lesekampanje for alle barn i 1.-7. klasse. Skolestarterne og de som går ut av 7. klasse dette skoleåret kan også være med.
  • Sommerles varer fra 1. juni – 31. august.
  • Barna deltar ved å opprette en profil sammen med foresatte på sommerles.no. Barn som deltok i fjor, kan bruke samme profil i år. Barn uten nettilgang kan få lesekort på sitt lokale Deichman-bibliotek og delta analogt.
  • På sommerles.no registrerer barna alle bøkene de leser i kampanjeperioden og samler poeng og digitale trofeer for innsatsen. Det er mulig å se hva venner leser og hvilke bøker som er mest populære i år.
  • På sommerles.no kan barna følge forfatter Mari Moen Holsves spesialskrevne fortelling “Asbjørn og Astrid på dypt vann” og løse oppgaver til fortellingen.
  • Lesetips og bøker finner barna på Deichman. På biblioteket kan de også hente kodeord og små premier som belønning for all lesingen.
  • Sommerles er for alle fra 1. til 7. trinn, fra de som ikke leser selv til superleserne. Det å lytte til en lydbok eller lese høyt sammen, teller også. Lesing på alle språk teller like mye.
  • Sommerles startet i Vestfold i 2012 og ble en nasjonal kampanje i 2018. Sommerles driftes av folkebibliotekene, som i Oslo er Deichman.