Bakgrunn og status

Illustrasjon

Hvorfor?

Oslo kommune tester regelmessig elever og ansatte i Osloskolen i stor skala.

Ved å teste elever og lærere regelmessig, er målet at vi skal oppdage smittede tidlig, isolere dem som er smittet, spore opp nærkontakter og sette dem i karantene.

Målet er at elever og ansatte skal være trygge på skolen, og at ungdommer skal ha muligheten til raskere å leve så normalt som mulig, også under pandemien.

Ungdom har ofte milde eller ingen symptomer på korona samtidig som de ofte har et stort sosialt nettverk. Dette gjør at de lett kan smitte andre uten å vite at de er smittsomme. Regelmessig testing hos ungdom vil dermed være ekstra effektivt for å oppdage skjult smitte og stoppe smittespredning.

Hva slags test?

Vi har både testing som foregår i klasserommet, og selvtester som kan tas når og hvor som helst.

Denne testen tas kun i den fremre delen av nesen. Dette er en enkel måte å teste på sammenliknet med den dype neseprøven og pinnen langt bak i svelget, som vanligvis benyttes ved testing av korona. Dette er en såkalt antigen hurtigtest, som betyr at prøveresultatet vil være klart etter ca. 20-60 minutter.

Selvtestene deles primært ut til avgangselevene på videregående skole, noen videregående skoler deler også ut til ansatte og andre elever på skolen.

Det er frivillig å ta hurtigtesten.

Status for massetestingen

Uke 22 (31. mai til 4. juni)

• 8 715 elever ble testet.
  • 772 ansatte ble testet.
  • 12 500 selvtester ble sendt ut til skoler.

Siden oppstart av massetestingen

• 49 skoler er i gang.
  • 27 940 elever er testet.
  • 2 574 ansatte er testet.
  • 15 tester har vært positive for korona.

Vi oppdaterer status ukentlig.