Test og karantene på barnetrinnet

Hold avstand, vask hendene

Test istedenfor smittekarantene

Elever på barnetrinnet kan slippe smittekarantene, hvis noen i klassen, på fritidsaktiviteten eller i vennegjengen er smittet, dersom eleven testes jevnlig.

Hvis noen i familien (husstanden), kjæresten eller andre tilsvarende nære er smittet må eleven fortsatt i smittekarantene. Andre tilsvarende vil være bestevenner, overnattingsbesøkende eller en man deler rom/hybel med.

Hvordan skjer test istedenfor smittekarantene?

• Du som foresatt blir kontaktet, og får beskjed om at barnet ditt skal teste seg.
  • Du tar med barnet ditt for å teste seg på en teststasjon eller feberklinikker. Gå hit for å bestille time eller finne drop-in og mobile teststasjoner.
  • Barnet må være i karantene, og kan ikke gå på skolen, fram til dere har fått et negativt svar på testen. Testen må være tatt på en teststasjon eller feberklinikk.
  • For fortsatt å være unntatt smittekarantenen, må barnet ta en ny test på teststasjon mellom dag 3 og 5.

Taushetsplikt og samtykke

Skolen har taushetsplikt og vil være nøye med å ivareta personvernet til den enkelte elev. Dersom eleven tester positivt vil det bare være eleven selv og eventuelt foreldre/foresatte som får beskjed om dette.

Det er frivillig for elevene å ta test på skolen, men de som ikke vil teste seg på skolen, må i karantene eller ta en test på en teststasjon.

Det er ikke krav om samtykke fra foresatte for å delta i testing på skolen. Dere som er foresatte kan likevel uttale dere om barnet deres skal testes eller ikke. Gi i så fall beskjed til kontaktlærer.

Hvis elever tester positivt for korona i hurtigtesten, må de testes i en ordinær test på kommunens teststasjoner.

Test og karantene - elever i Osloskolen

Testing

Du bør alltid teste seg hvis du

Karantene

Du som er elev i Osloskolen slipper smittekarantene hvis noen i klassen, på fritidsaktiviteten eller i vennegjengen er smittet, så lenge du tester deg jevnlig. Har du fått to doser koronavaksine eller har hatt korona de 12 siste månedene slipper du uansett karantene, og trenger ikke å teste deg jevnlig.

Du må i karantene hvis

• noen i familien (husstanden) eller kjæresten er smittet
  • bestevenner, overnattingsbesøkende eller en man deler rom/hybel med er smittet
  • du har symptomer på koronavirus
  • du har vært i utlandet, i røde land/regioner de siste 10 dagene

Testing er gratis

Det er gratis å ta koronatesten. Du kan bestille time til deg selv. Foreldre kan bestille time til barn under 18 år. Gå hit for å bestille time eller finne drop-in og mobile teststasjoner.