Koronavaksine til unge født i 2009

Vaksine i Oslo kommune

Barn som går siste år på barneskolen, er født i 2009 og fylt 12 år, kan ta koronavaksine. Barna må bruke drop-in tilbudet på kommunale vaksinesentre for å ta vaksine. Informasjon om bydelenes vaksinesentre finner du på Oslo kommunes nettsider.

Om vaksinen

I første omgang vil dere få tilbud om én vaksinedose. Det er frivillig å la barnet sitt vaksineres mot korona. Koronavaksinen er gratis.

Barn som har hatt korona skal ikke vaksineres.

Barn mellom 12 og 15 år vil bli tilbudt vaksinen fra Pfizer (Comirnaty®), som er godkjent til bruk fra 12 år og oppover.

De som bor utenfor Oslo, men går på skole i kommunen, kan få vaksine i Oslo.

Hva betyr drop-in?

Drop-in betyr at du kan få vaksine med en gang hvis vaksinesenteret har ledig tid, eller å bli satt opp til første ledige time. Foresatte kan være med barnet inn på vaksinesenteret.

Hvis barnet tidligere har opplevd anafylaktisk sjokk, må dere bestilles time til vaksinasjon med lege tilstede. Anafylaktisk sjokk er en kraftig allergisk reaksjon som krever akutt helsehjelp, og er utløst av for eksempel medisiner, vaksiner eller mat. Ta kontakt med ditt lokale vaksinesenter hvis dette gjelder ditt barn.

Samtykke og egenerklæringsskjema må fylles ut av foresatte

Hvis ditt barn er under 16 år må du samtykke (si ja) til at barnet skal få koronavaksinen ved å fylle ut et eget samtykkeskjema. Det må gjøres før eleven får koronavaksinen.

Eleven skal ta med samtykkeskjemaet til vaksinesenteret når han/hun skal få vaksine. Det skal ikke leveres til skolen. Du trenger bare å fylle ut samtykkeskjemaet hvis barnet skal ha vaksine.

Hvis begge foresatte har ansvar for barnet, må begge foresatte skrive under på samtykkeskjema. Du kan laste ned samtykkeskjema fra denne siden.

Her finner du informasjon og skjema på engelsk.

Filmer om koronavaksinen (på norsk)

Hva er en vaksine?

Hvordan fungerer vaksiner?

Hvorfor vaksinerer vi oss mot covid-19?