iMotion og iMotion Pro

iMotion er en app for å lage time-lapse og stop-motion filmer, og brukes i undervisningen for å lage animasjonsfilmer. Brukeren kan ta bilder, ta film og redigere dette i tjenesten. Tjenesten kan også benyttes for å lage stop-motion filmer av egne historier og figurer.

Vurderingen har tatt for seg iMotion Pro, da det gir best funksjonalitet for bruk i skole.  Vurderingen vil også gjelde gratis versjon av iMotion. Forskjellen på de to tjenestene er hva man får av funksjonalitet. Gratis versjon vil ha mulighet for kjøp i app for å kjøpe funksjoner, og gir derfor færre muligheter og er begrenset i bruk.

Tjenesten er godkjent til bruk i skolen.

Retningslinjer/forutsetninger for bruk:

Det er skolen som er ansvarlig for å sikre at retningslinjer/forutsetninger blir ivaretatt.

• Pålogging: Det er ingen pålogging på denne appen

Alt lagres lokalt på iPad. Arbeid lagret lokalt, kan overføres til eget lagringsområde eller delt område med veiledning fra lærer.

• Elever
  • Lærere

Hva slags type informasjon lagres, og brukes disse til test/statistikk/forskning:

Leverandøren sier i sin personvernpolicy at ingenting sendes fra appen. De henter heller ikke inn noe bruksstatistikk av tjenesten.

Begge versjonene lagrer lokalt på brukerens enhet, de deler også personvernerklæring.

Det finnes en gratis versjon med "in-app purchase" for å utvide med funksjonalitet, mens Pro er betalingsversjon med alle funksjoner tilgjengelig.

Elevene blir ikke eksponert for reklame.

Fingerlab.

Informasjonen lagres lokalt på enhet, egne produksjoner kan overføres og lagres på brukerens lagringsområde. Brukeren må aktivt velge å lagre filer annet sted enn lokalt på enheten.

Det er ingen underleverandører.

Er det etablert DBA/SCC

Tjenesten behandler ingen personopplysninger.

Spørsmål rundt bruken av tjenesten og brukernes rettigheter

Hvis du har spørsmål rundt bruken av tjenesten, ta kontakt med skolen. Alternative kontaktpunkter kan du finne i den overordnede personvernerklæringen for Osloskolen.