Yrkes-NM + Utdanningstorg 2018

Utdanningstorg

Det forventes opp mot 30 000 besøkende i løpet av tre dager. 18 000 av disse vil være elever fra Oslo og Akershus. Det settes opp busser for alle elever på 10. trinn, og de som har meldt seg på fra 9. trinn.

Sted: X Meeting Point, Hellerudsletta
Dato: 23.–25. oktober 2018

Åpningstider:

Tirsdag 23. okt. kl. 09.00–18.00

Onsdag 24. okt. kl. 09.00–18.00

Torsdag 25. okt. kl. 09.00–12.00

Her finner du arrangementet på Facebook.

Arrangementet er gratis.

Yrkes-NM + Utdanningstorg viser mangfoldet av valgmuligheter i videregående opplæring
I tillegg til norgesmesterskap har alle de 13 utdanningsprogrammene egne stands der de presenterer fagområder og yrkesmuligheter. Her kan ungdom – og deres foresatte – spørre om alt de måtte ønske, og få en smakebit av alle mulighetene.

Målet er at elever og foresatte skal få kunnskap om utdanningsprogrammene i videregående opplæring for å kunne ta et riktig utdanningsvalg. "Riktig” valg første gang styrker sjansen for at elevene lykkes i sin videregående opplæring.

Hvem er arrangementet for?

• Elever på 9. og 10. trinn i Osloskolen
  • Elever på Vg1 og Vg2 yrkesfaglige utdanningsprogram
  • Elever i voksenopplæringen
  • Elever i mottaksgrupper
  • Foresatte
  • Andre som ønsker informasjon om videregående opplæring

Foresatte er velkommen alle dager

Vi vet at foresatte er viktige rådgivere når elevene skal ta sitt yrkes- og utdanningsvalg. Foresatte er velkommen alle dager, og vi håper at så mange som mulig tar turen opp til Hellerudsletta.

Et samarbeid på tvers av fylkesgrensene

Yrkes-NM + Utdanningstorget erstatter den årlige You-messen i Oslo Spektrum i 2018, og arrangeres av Word Skills Norge, Utdanningsetaten i Oslo og Akershus fylkeskommune i tett samarbeid med fagnettverkene, opplæringskontor og bransjer. Lærlinger/elever har aktiviteter og er viktige bidragsytere på arrangementet for å komme elevene i tale. I tillegg har universiteter, Fagskolen, Forsvaret, Inntakskontoret, Elevorganisasjonen og en rekke andre aktører informasjonsstands.

Velkommen til Yrkes-NM + Utdanningstorg – utdanningsvalg for fremtiden!