Til topps i nordisk matematikkonkurranse

Vinnerlaget fra Fagerborg skole. (Foto: Fagerborg skole)

Onsdag ble det avgjort i Nordic Math Class Competition (NMCC) i København. Konkurransen var delt inn i en fordypningsdel og en problemløsningsdel. 

De fire elevene fra Fagerborg skole har all grunn til å være stolte. De sørget for at Norge tok begge førsteplassene. Vinnerlaget besto av Andreas Alberg, Antoan Kutrev, Johanne Marie Haanes og Jennifer Shala, som alle går i klasse 9C på Fagerborg skole.

I fordypningsdelen var det veldig jevnt mellom de fire lagene fra Norge, Sverige, Danmark og Finland, men elevene fra Fagerborg stakk altså av med seieren. I problemløsningsdelen slo de samme elevene Finland på målstreken. Lagene har studert mulige veier mellom to punkter i et rutenett. De har skrevet rapport og holdt presentasjon på engelsk, laget stand, illustrert med rollespill og ikke minst regnet oppgaver på meget høyt nivå. 

Matematikksenteret skriver følgende om Fagerborgelevenes innsats: «De fire elevene fra Fagerborg skole i Oslo representerte Norge på en fin måte. Gratulerer med seieren i NMCC! Det viser at seieren i UngeAbel-konkurransen slett ikke var tilfeldig.»

Vi gratulerer så mye!