Mye aktivitet på skolene i høstferien

Jente smiler og leker ute

Haugenstua skole er en av skolene som har tilbud til alle skolens elever i høstferien. Elevene på 1. – 4. trinn har tilbud på Aktivitetsskolen, mens elever på 5. – 10. trinn har meldt seg på tilbudet Åpen skole med aktivteter mellom kl. 10 og 15 mandag, tirsdag og onsdag i høstferien. 78 elever har meldt seg på dette. Her blir det felles frokost, fotballturnering, basketurnering og baking. Elevene skal også lage rebus og ha en spilldag.

Også på Jordal skole har de aktiviteter for elevene sine.

– Vi serverer mat til elevene mandag til torsdag i høstferien, deretter drar mange av elevene på aktiviteter utenfor skolen i regi av oss (miljøarbeiderne): Bowling, kino, fangene på fortet. Noen elever blir værende på skolen, spille FIFA, kort, sjakk osv, forteller inspektør Sigrun Skrøvset.

Stenbråten skole tilbyr elevene på 5.–7. trinn varierte aktiviteter hver dag fra kl. 10 til 14, og tilbyr de elevene lunsj hver dag. Elevene kan blant annet velge mellom kokke- og serveringskurs, skogstur i fotsporene til "gutta på skauen", hiphop-kurs og ulike ballspill.

Mortensrud skole holder åpent for elever på 5.–7. trinn på mandag og onsdag. Elevene kan være med på matlaging, ballspill, tegning og maling eller se på film, og de får lunsj begge dager.

Språksentret har høstferieskole på mandag og tirsdag.

– Tema i år er solsystemet og det legges opp til både faglige og sosiale aktiviteter og fokus på norskopplæring, forteller rektor Pål Einar Røch Johansen.

Tiurleiken skole og Bjøråsen skole arrangeres det sportsuke.  Mens Haugerud skole har høstcamp for sine elever hver dag mellom kl. 10 og 14.

Etterstad vgs. holder åpen skole onsdag 2. og torsdag 3. oktober fra kl. 10–15. Det serveres gratis lunsj og blir aktiviteter som FIFA, sjakk, musikk, film og styrketrening. Man kan også bare komme for å møtes.

Aktiviteter for 12. år på rad

Bjørnholt videregående skole arrangerer høstferieaktiviteter for 12. år på rad. Disse aktivitetene er åpne for ungdom fra 13 til 20 år som er bosatt i Oslo og omegn.

– Vi tilbyr aktiviteter som futsal cup, turneringer i konsollspill som FIFA20 og Tekken 7, bordtennisturnering og dansekurs for jenter, forteller assisterende rektor Torill S. Salvesen.

I tillegg er det lavterskelaktiviteter som foosball, brettspill- og spillkonsollaktiviteter og åpen kafe.

Høstferieaktiviteter

Svømmeopplæring på tre bad

På Linderud bad, Furuset bad og Hauketo bad tilbys forsterket svømmeopplæring. Dette tilbudet gis til elever som ikke har lært å svømme etter den obligatoriske svømmeopplæringen, slik at de skal lære seg å svømme.  Denne svømmeopplæringen skjer med instruktører fra svømmeklubber.

Spennende program på AKS

På aktivitetsskolene er det også mange aktiviteter for elever i høstferien.

• Majorstuen AKS skal skal elevene blant annet på besøk på Norsk Folkemuseum og Teknisk museum, skogstur til både Sognsvann og Bånntjern, kino og besøk i Ekeberg husdyrpark.
  • Bjørnsletta AKS skal de på tur til Akershusfestning, Sollerudstranda og Ekebergparken og ha en egen gresskardag.
  • Ullevål AKS skal blant annet ha Sjøvettdag med Redningssentralen, høstverksted på Deichman på Tøyen og cageball i Nydalen.
  • Høybråten AKS skal blant annet på tur til Furusetparken, ha vannlek i skolens basseng og på tur til Megafun.
  • Grefsen AKS skal blant annet til Geitmyra skolehage der elevene får ta opp grønnsaker og poteter av jorda – og lære om forskjellige vekster i grønnsaksåkeren. De skal også lage grønnsakssuppe som skal spises på AKS sin egen høstferiehøstfest.
  • Bygdøy AKS skal på kongsgården og plukke poteter og ri på hest. De skal også ha idrettsdag og besøke Frognerparken.
  • Nordseter AKS skal blant annet på tur i skogen, for å finne høsttegn, male høstbilder på lerret. De skal også besøke Frammuseet og Teknisk museum. Det blir også tid til kinotur – og grilling av epler i Kastellskogen.
  • Jeriko AKS skal på blant annet på Norsk folkemuseum og Popsenteret.

Listen over er ikke utfyllende, men kun eksempler på aktiviteter som skjer på skolene i høstferien. Hvis du lurer på hva som skjer på din skole, kan du besøke skolens nettside.