Sommertilbud ved mange skoler

Jente smiler og leker ute

– Jeg er stolt av at så mange skoler nå kan invitere til læring, fysisk aktivitet, lek og moro i sitt nærmiljø. Å delta på sommeraktiviteter er definitivt en annen måte å lære på. Erfaringer fra lokale sommertilbud tidligere år er positive. Skolene kjenner elevene og foresatte og rekrutterer derfor mange barn og unge til disse tilbudene. Ikke alle familier har mulighet til å reise på ferie i løpet av sommermånedene, derfor vil Oslo kommune gi et gratistilbud utover Sommerskolen, sier Sunniva Holmås Eidsvoll, byråd for oppvekst og kunnskap i Oslo.

Lokale sommertilbud er for elever på 5.–7. trinn og 8.–10. trinn.

– Oslo er en mangfoldig by. Gjennom lokale sommertilbud får skolene mulighet til å utvikle et tilbud tilpasset elevene på egen skole og deres lokalmiljø. Gjennom svømming, skogsturer, koding og mange andre spennende aktiviteter bygger skolene samhold blant elevene, og styrker den faglige utviklingen, sier Marte Gerhardsen, som er direktør i Utdanningsetaten.

6 700 plasser

Skolene søker om ekstra midler fra Utdanningsetaten for å gjennomføre lokale sommertilbud. 40 skoler har søkt om tilbud for 5.–7. klassinger, mens 27 skoler har søkt om tilbud for 8.–10. klassinger. Alle skolene som søkte om midler fikk tilslag, og til sammen vil de tilby i overkant av 6700 plasser.

– Vi er glade for at så mange skoler lager tilbud til elevene sine i sommer. De vil nå gå i gang med å planlegge nærmere og utarbeide program som er inspirerende, morsomme og lærerike å være med på, sier Gerhardsen.

Det vil være stor variasjon i innholdet i tilbudene. Faglig vil skolene vektlegge alt fra språkopplæring og naturfag til mat og helse, svømming og koding. Elevene vil få mulighet til å være med på bading, museumsbesøk, skogsturer, gårdsbesøk, fotball, sykurs og mye mer. En del skoler vektlegger at sommertilbudet skal bidra til å skape en bedre overgang fra ferie til skole, og fra barne- til ungdomsskole.

Lokale sommertilbud kommer i tillegg til Sommerskolen Oslo, som samler elever på tvers av skoler i Oslo.

Økt ramme

I år kom det inn søknader fra flere skoler og til flere plasser enn Utdanningsetaten estimerte basert på erfaring fra i fjor. For å sikre et godt, bredt og variert tilbud sommeren 2022 valgte Utdanningsetaten derfor å øke rammen fra 5,3 millioner til 8 millioner for å sørge for at alle som ønsker det kan ha tilbud.

Disse skolene har søkt og fått tildelt midler:

• Bjørndal skole
  • Vestli skole
  • Voksentoppen skole
  • Vollebekk skole

Hver enkelt skole vil informere sine elever og foresatte nærmere om tilbudet.

For mer informasjon ta kontakt med:

Randi Hagen Eriksrud
Kommunikasjonsdirektør