Ny skolehverdag fra mandag

Jenter i klasserom

Fra lørdag 25. september kl. 16 går vi over til en normal hverdag med økt beredskap. Da blir det slutt på de fleste koronatiltak i Osloskolen. Selvtesting fortsetter til etter høstferien.

De grunnleggende smittevernrådene gjelder fortsatt

• Syke personer skal ikke være på skolen eller i AKS.
  • God hygiene, vask hendene og host i albuen eller papir.
  • Godt renhold på skolen.

Alle som får symptomer på luftveisinfeksjon må fremdeles teste seg og holde seg hjemme til man får negativ test og føler seg frisk. Dette gjelder både uvaksinerte, ikke-fullvaksinerte og fullvaksinerte.

Hvem slipper karantene?

• Elever som går i klassen til en som er smittet.
  • Alle som er fullvaksinerte og symptomfrie.

Hvem må i karantene?

• De som ikke er fullvaksinerte og bor sammen med en person som er smittet med korona, eller er tilsvarende nære (f.eks. kjæreste eller bestevenn).
  • Du kan likevel unngå karantene ved å teste deg flere ganger. Hvis det gjelder deg, vil du få beskjed av smittevernsteamet i din bydel.

Selvtester fra skolen

Skolene vil dele ut selvtester til elever og deltakere til etter høstferien.

Vi oppfordrer de som ikke er fullvaksinerte eller har hatt korona de siste 12 månedene om å teste seg to ganger i uka, selv om det ikke er nødvendig for å slippe karantene. Grunnen er at vi ønsker å holde øye med utvikling og ha kontroll på smitten.

Testing og karantene