Hovedseksjon

Lofsrudlærer tildeles Holmboeprisen

Hanan Mohamed Abdelrahman

Holmboekomiteen skriver følgende om årets prisvinner: «Hanans undervisningsfilosofi bygger på at alle kan mestre matematikk. Hun stiller krav til elevene, utfordrer dem og forventer at de gjør en innsats. Hun setter seg inn i og forstår hvordan elevene tenker og hva de sliter med, og hun gir veiledning til den enkelte ut fra deres forutsetning. Hun leter stadig etter nye innfalsvinkler for å hjelpe elevene til å forstå, og hun anerkjenner deres egne tanker, forslag og kreativitet.»

– Jeg vil gratulere Hanan Mohamed Abdelrahman med Holmboeprisen 2017. Gode lærere er nøkkelen til å skape god matematikkopplæring. Hanan er ikke bare faglig sterk, men brenner også for at hver enkelt elev skal forstå matematikk på sine egne premisser. Derfor synes jeg hun er en ekte realfagshelt, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Prisvinneren selv trekker fram både elevene sine og gode kolleger.

– Jeg har de flotteste elevene. Jeg gleder meg til å komme på jobb hver eneste dag på grunn av dere, sier hun. I tillegg trekker hun fra både ledelse og matematikkseksjonen ved Lofsrud skole som svært viktige støttespillere.

Elevene Hanna og Ishan setter stor pris på læreren sin.

Kunngjort på Lofsrud skole

Assisterende rektor Hege Skau-Nilsen ved Lofsrud skole sier at skolen er stolte av at en av deres egne hedres med den gjeve prisen. Det samme er elevene.

– Vi er samlet her for å feire et menneske som betyr mye for oss, og for matematikkarakteren vår, sier Ishan, som er elev i klasse 10B.

At nettopp hun får prisen ble kunngjort av Brynjulf Owren, leder i Norsk matematikkråd, foran hennes egen klasse 10B og mange av Lofsrud skoles lærere. Byråd for oppvekst og kunnskap, Tone Tellevik Dahl, var også til stede for å gratulere prisvinneren.

– Jeg er stolt av å være byråd for en Osloskole med høyt kompetente lærere, med lærere som brenner for faget sitt og som er genuint opptatt av at elevene skal lære mest mulig. En slik lærer er Hanan Mohamed Abdelrahman, sier Dahl.

 Byråd Tone Tellevik Dahl gratulerte prisvinneren.

Prisen er på 100.000 kroner som deles mellom prisvinneren og skolen. Det er kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen som overrekker prisen på Oslo katedralskole 22. mai. Rett etter prisutdelingen arrangeres Holmboesyposiet hvor Abdelrahman skal holde årets Holmboeforedrag. Også professor Jo Boaler holder foredrag der.

Holmboeprisen har vært delt ut årlig siden 2005, og gis til en eller flere matematikklærere i norsk grunnskole og videregående skole.

Hanan Mohamed Abdelrahman sammen med klassen sin.