Lager ny inngangsportal til Miniøya og Kulturfest Tøyen

Glade vinnere

– Det har vært veldig morsomt å jobbe med noe vi faktisk vet at skal lages, forteller elevene.

Tidligere i år fikk Kunst, design og arkitektur-elevene på Edvard Munch vgs i oppgave å designe en inngangsportal til både Miniøya og Kulturfest Tøyen. Portalen skal gi publikum en følelse av å tre inn i en annerledes verden. I løpet av prosessen har elevene fått tips og råd av Snøhetta – noe elevene mener har vært veldig lærerikt.

Henriette Larsen og Anette Helle fra Miniøya og Kulturfest Tøyen er svært imponerte av hva elevene har fått til i løpet av prosessen.

– Vi er veldig imponerte og det har vært vanskelig å finne en vinner, forteller de.

Vinneren ble til slutt en kombinasjon av to av konkurransebidragene, og de to gruppene som stakk av med seieren er naturlig nok fornøyde.

Inngangsportalen settes opp

Fredag 9. juni skal vinnerne av konkurransen, Marie Nynäs, Mille Marie Isaksen, Liv Bergsgard, Hugo Hale, Jenny Langeland og Cecilia Taylor Elverum, være med å sette opp inngangsportalen.

– Det har vært veldig morsomt å få lage noe som faktisk skal brukes, men det er vanskelig å forestille seg hvor stort det blir, sier Marie.

– Prosessen har vært veldig lærerik, og vi har lært noe vi kan ta med oss inn i arbeidslivet, fortsetter Cecilie.

Elevene skryter også av læreren sin.

– Kred til læreren vår som turte å ta oppdraget, sier de.

Miniøya arrangeres lørdag 10. og søndag 11. juni, mens Kulturfest Tøyen arrangeres tirsdag 13. juni. Kulturfest Tøyen er et samarbeid mellom Miniøya og Den kulturelle skolesekken i Osloskolen. Festivalen tar imot mer en 8000 elever fra ungdomsskoler og videregående skoler i Oslo.