International Baccalaureate – noe for deg?

IB-elever på Bjørnholt vgs feirer fullført eksamen. Foto: Bjørnholt vgs

International Baccalaureate (IB) er et internasjonalt utdanningsprogram som kvalifiserer deg til høyere utdanning i både Norge og resten av verden. Velger du IB, tar du Vg2 og Vg3 på engelsk, og velger seks fag som blir undervist ut ifra en global læreplan.

– Jeg ønsket å gå på IB fordi jeg vil studere i utlandet. Jeg gikk på Bjørnholt det første året mitt og ville derfor også gå her videre. Det er lettere for meg å komme meg til Bjørnholt – da slipper jeg å dra inn til byen. Jeg trives her fordi det er små klasser, og man får mer hjelp av læreren, sier Vg3-elev Hanne.

Klassevenninne Somaya er enig:

– Jeg begynte på IB fordi jeg vil studere i utlandet. Jeg ønsket å ha engelsk i alle fag ettersom jeg har bodd 12 år i England. Jeg valgte Bjørnholt fordi de hadde fagene jeg ønsket. Jeg trives godt og liker at alt er på engelsk.

Se fag i sammenheng

– IB-elevene på Bjørnholt blir ofte utfordret til å se sammenhenger mellom flere fag og kunne knytte teori opp mot praksis, forteller avdelingsleder Margaret Sundsteigen ved Bjørnholt videregående skole.

– For eksempel gjennomfører elevene våre et tverrfaglig "CSI" vitenskapsprosjekt. Elevene blir presentert for en potensiell kriminell hendelse og får forskjellig faktaopplysninger. Elevene gjennomfører en åstedsgransking, samler bevis og bruker kjemi- og fysikklabbene til forskjellige analyser for å løse saken, sier Sundsteigen.

IB-elevene på Bjørnholt har også en årlig tur til Berlin for å gjennomføre faget Creativity, Activity and Service (CAS). På denne turen opplever elevene Berlin på nært hold sammen med en annen klasse med internasjonal bakgrunn. Elevene tar blant annet del i graffiti workshops, simulerer flyktningsituasjoner, besøker historiske steder og alternative miljøer, samt en urban kajakktur rundt Berlin.

Forberedende Vg1

Bjørnholt har også en forberedende IB-klasse kalt ST-English. Her får du undervisning på engelsk i fagene naturfag, geografi og samfunnsfag av lærere med internasjonal bakgrunn eller tilknytning til IB.

I dag går 20 Bjørnholt-elever på IB Vg2 og 22 elever på IB Vg3. Bjørnholt er den eneste IB-skolen i Oslo som tilbyr fagene psykologi og film i tillegg til det vanlige fagtilbudet en IB skole tilbyr.

Vil du vite mer? Besøk Åpen dag på Bjørnholt videregående skole torsdag 18. januar.

I Osloskolen tilbys International Baccalaureate også på Blindern videregående skole