Gir alt i Skole-NM

Muskaan og Anisa

–Vi forventer å jobbe i høygir og gjøre vårt aller beste, sier jentene.

Muskaan og Anisa er begge 18 år og går andre året på barne- og ungdomsarbeiderlinjen på Ulsrud vgs. Muskaan går BUSK – linjen der du får både generell studiekompetanse samtidig som du får muligheten til å ta fagbrevet. Anisa går det vanlige løpet innenfor barne- og ungdomsarbeider og tenker å ta fagbrevet. Begge har hatt praksis både i barnehage, AKS og på skole.

– Vi har samlet mye kunnskap, gjort positive erfaringer og ser frem til å delta i NM.

NM-deltakelsen er en god og lærerik opplevelse for elevene. I tillegg er det god forberedelse til eksamen fram mot sommeren. – Vi har lært masse om oss selv og hvordan vi ligger an i fagene, og dette er noe vi skal ta med oss videre.

De har fått hjelp og veiledning fra lærere og har brukt mye fritid på å forberede seg til konkurransen.

Et spennende fag

De to trives veldig godt med utdanningen. De synes det er et spennende yrke med mange muligheter.

– Det beste med barn- og ungdomsarbeiderfaget er at vi er med på å skape og utvikle fremtidens barn og unge. Vi utgjør en forskjell, og vi gir barn og unge glede uten å forvente noe tilbake for det. Det er utrolig fin opplevelse å jobbe med barn og unge. Vi lærer mye og utvikler oss som menneske.

– Vi anbefaler derfor andre å velge dette yrket hvis man er glad i å jobbe tett på mennesker med ulik bakgrunn. Barne- og ungdomsarbeider faget er et fag som krever at du har evne til å møte brukere med ulike behov og folk fra forskjellige land og kulturer.

Lærerikt

NM-deltakelsen er en god og lærerik opplevelse for elevene. I tillegg er det god forberedelse til eksamen fram mot sommeren. – Vi har lært masse om oss selv og hvordan vi ligger an i fagene, og dette er noe vi skal ta med oss videre, sier de to jentene.

Skole-NM er en årlig konkurranse i regi av Worldskills Norway der yrkesfagelever på Vg2 får prøvd ut egne ferdigheter. Til sammen er det er påmeldt 380 elever fra alle fylkene i Norge. Det er konkurranser i 34 yrkesfag i år. Oslo stiller i 12 av de 34 konkurransene. I år er Skole-NM fordelt på 12 videregående skoler i 9 fylker.