Hovedseksjon

Fag og -svennebrevutdeling i Oslo rådhus

Prismottakere

Hvert år får nyutdannede fagarbeidere utdelt sitt fag- eller svennebrev i Oslo rådhus. Seremonien blir arrangert av Utdanningsetaten i Oslo, i samarbeid med Oslo Håndverk- og Industriforening.Meny.jpg

Meny mottok fagopplæringspris i Oslo Rådhus. Fra venstre: Sunniva Holmås Eidsvoll (byråd for oppvekst og kunnskap), Line Beate Jebsen (Meny),  Espen Auestad (Meny), Sissel Myran (Meny) og Marianne Borgen (ordfører i Oslo).

 

Meny mottok årets fagopplæringspris

Oslo kommune sin Fagopplæringspris ble delt ut til Meny av Sunniva Holmås Eidsvoll, byråd for oppvekst og kunnskap.  –Vi er ydmykt takknemlige for prisen. Den setter standarden og inspirerer oss alle i Meny til å være proaktive i arbeidet knyttet til lærlinger, sier Line Beate Jebsen, HR-direktør i Meny.

Juryen trekker frem at Meny er en bedrift som gjør mer enn forventet for å øke antall lærlinger. Meny hever attraktiviteten rundt yrket og jobber både for trivselen blant lærlingene og for å beholde dem etter endt læretid.  –Vi har et godt samarbeid med ulike opplæringskontorer og et sterkt fagmiljø med 900 faglærte ansatte i kjeden. Prisen er først og fremst en anerkjennelse til alle de flotte matarbeiderne i kjeden som hver eneste dag legger ned stolthet i faget sitt, sier Sissel Myran, ferskvarekonsulent og ildsjel for lærlingsatsningen i Meny Oslo og Akershus.

Ken Ortez SieterealesKen Ortez Sietereales mottok Fagprøvemedaljen fra Ole Kristian Bratset, leder i Yrkesopplæringsnemda.

 

Fagprøvemedelje til Ken Ortez Sietereales

Ken Ortez Sietereales mottok Fagprøvemedaljen og i juryens beskrivelse heter det at han løste oppgaven langt over hva en kan forvente på en fagprøve. Juryen til fagprøvemedaljen består av representanter fra Yrkesopplæringsnemda og ble delt ut av lederen i nemnda, Ole Kristian Bratset. Sietereales har hatt læretid hos Lærlingekompaniets medlemsbedrift Spir Oslo.

 

Musikk av elever fra Edvard Munch vgs

Ordfører Marianne Borgen åpnet prisutdelingen og leder i Oslo Høyre, Morten Steenstrup var kveldens hovedtaler. Stella Barrett Brachel, Luka Kalentics og Julie Christoffersen Horn, alle elever ved Edvard Munch videregående skole, bidro til musikk under prisutdelingen. Alle blomsterdekorasjoner var laget av lærlinger og praksiskandidater ved Blomsterdekoratørfagets opplæringskontor.