Spennende elevrådskonferanse

Elevrådet ved Hauketo skole

– Det har vært veldig gøy! Det har vært lærerikt. Vi har lyttet til mange gode foredrag. Inspirasjon fra andre elevråd, høre hvordan de arbeider. Har tatt mange gode notater som forhåpentligvis kan komme til nytte i vårt arbeid, sier Simen i elevrådet på Elvebakken skole.

31. oktober var elevrådene i Osloskolens ungdomstrinn og videregående skoler samlet på Ullern videregående skole for Elevrådskonferansen 2017. Elevene utvekslet erfaringer fra arbeid med eget skolemiljø, og diskuterte tiltak som hadde gjort skolehverdagen bedre, og fikk høre på inspiserende foredrag ved blant andre mobbeombud Kjerstin Owren og pedagog Mattias Øhra.

Underveis var det også underholdningsinnslag ved elever fra Foss videregående skole og Edvard Munch videregående skole, samt improteater ved Det andre teatret.

Sammen for et trygt og godt læringsmiljø

Årets tema var "Vi tar vare på hverandre for mer læring – sammen for et trygt og godt læringsmiljø". Målet for konferansen, som arrangeres i samarbeid mellom Utdanningsetaten og Elevorganisasjonen i Oslo, var å:

• Inspirere elevrådene til gode tiltak for et trygt og godt skolemiljø
  • Inspirere skoleledelsen og elevrådet til godt samarbeid

– Det er fint å være her. Ikke bare får du nye ideer og inspirasjon, du får også et nytt syn på hvordan du kan løse problemer. Dette er generelt et veldig godt opplegg, sier Wahib, som er elevrådsleder på Skøyenåsen skole.

Selv fikk han også fortelle om hvordan han og resten av elevrådet på Skøyenåsen jobber for et godt skolemiljø.

–Jeg var nervøs og det var ganske spennende å presentere. Det er inspirerende å vise hvordan vi løser problemer til alle, sier han.

Ronja og Lawmi fra Hauketo skole synes det var spennende og gøy å delta på Elevrådskonferansen.

–Det er gøy å se hvordan andre skoler gjennomfører de samme ideene vi har hatt, sier Lawmi.

–Jeg synes det er kult å se hvordan vi kan utvikle oss og sette oss mål slik at vi kan utvikle oss som elevråd, sier Ronja.

Se også videointervjuet med de to jentene.

Elevrådsprisene for 2017

Ronja, Lawmi og resten av elevrådet på Hauketo skole fikk også bekreftet at de jobber bra. På konferansen deles nemlig elevrådsprisene ut, og Hauketo skole stakk av med prisen for Årets elevråd på ungdomsskolen.

For de videregående skolene stakk elevrådet på Elvebakken skole av med prisen for andre året på rad, og var naturlig nok veldig glade. I tillegg stakk de av med prisen for Årets prosjekt for sin temauke «Integrering i praksis».

–Det er helt sykt, sier elevrådsleder Amanda ved Elvebakken skole.

–Det viser hvor mye vi får til som et elevråd, og at vi klarer å ha kontinuitet i arbeidet vårt, sier Amanda.

Har dere noen råd til andre elevråd som ønsker å bli like gode som dere er?

– Dere må stå på, ikke gi dere, sier Simen, som sitter i elevrådsstyret.

– Dere må ha store ambisjoner. Kom med ideer og forslag, sier Amanda.

De andre prisene gikk til Edvard Munch videregående skole (årets nykommer på videregående), Manglerud skole (årets nykommer på ungdomsskole) og Marienlyst skole (årets prosjekt på ungdomsskole)

Videointervju med vinnerne fra Edvard Munch vgs.