Bli med på miljø- og tegnekonkurranser!

Elever

Miljøkonkurransen

Kriteriene for konkurransen er at elevrådet eller miljøgruppa (bestående av elever) på skolen lager en miljøkampanje og skriver en kort rapport om miljøarbeidet på skolen.

Én samlet rapport sendes innen 15.11.19 til mie.skagen@ude.oslo.kommune.no.

Vinneren vil kåres på bakgrunn av innhold i kampanjen og miljørapporten om skolens miljøarbeid. Den skolen som har gjennomført en kreativ og vellykket kampanje med synlige resultater, og som i tillegg har redusert restavfallsmengde og økt kildesorteringsgrad, vinner.

Hovedpremien er gavekort på kinobilletter og popcorn til hele skolen. Konkurransen arrangeres av Utdanningsetaten, i samarbeid med Undervisningsbygg og Renovasjonsetaten.

Har dere spørsmål knyttet til konkurransen ta kontakt med mie.skagen@ude.oslo.kommune.no

Tegnekonkurranse

Renovasjonsetaten, i samarbeid med Utdanningsetaten, arrangerer en tegnekonkurranse for grunnskolene i Oslo. Vinnertegningen skal pryde sidene på renovasjonsbilene som henter avfall på skolene i Oslo.

Tema for konkurransen er hentet fra filmen som viser klima- og miljøengasjementet hos elevene i Osloskolen – når 90 000 Osloelever gjør litt, gjør det mye. Tegningen skal vise hvorfor kildesortering er viktig, eller hvordan Oslo kan se ut hvis alle er flinke til å ta vare på ressursene våre. Kildesortert avfall er verdifullt, og vi ønsker at bilene skal vise dette når de kjører rundt i Oslo. Vi vil arrangere en formell avduking av bilen på skolen til eleven som vinner.

Filmen kan dere se her.

Hvis det kommer inn flere bidrag som passer perfekt til temaet, kan det hende at juryen velger å kåre flere vinnere, og at bilene utsmykkes med tegninger fra ulike bidrag.

Tekniske krav til tegningene:

• Tegnes på vanlig A4-ark
  • Tegn med tusj eller fargeblyanter og fyll hele arket med tegningen
  • Arket må ikke brettes i konvolutten
  • Tegn på liggende ark for at tegningen skal passe best mulig på langsiden av bilen
  • Skriv fullt navn, klasse og skole på baksiden av tegningen

Frist for innsending av bidrag er innen den 15.12.19. Tegningen skal sendes til: Renovasjonsetaten v/ SirkuLÆR, Haraldrudveien 20, 0581 Oslo.

Har dere spørsmål knyttet til konkurransen ta kontakt med sirkulaer@ren.oslo.kommune.no.

Lykke til!