Årets grønneste virksomhet

Jan Magnar Hatlemark og Marte Gerhardsen får blomster og diplom av byråd for miljø og samferdsel Hanna Marcussen

Utmerkelsen ble delt ut av Bymiljøetaten i Oslo kommune, og Osloskolen får prisen det året Oslo har vært Europas miljøhovedstad.

– 2019 har vært det året da elevene i Osloskolen virkelig har sagt ifra: Vi må ta klimaendringene på alvor, sier direktør Marte Gerhardsen. – Det må vi lytte til, for det er de som må leve med konsekvensene av klimaendringene om vi ikke tar grep i dag.

Osloskolen fikk prisen for sitt arbeid med å innføre miljøledelse på alle skolene.

I 2019 ble alle skolene i Oslo sertifisert som miljøfyrtårn. Utdanningsetaten har gjort det enklere for skolene å kildesortere avfallet sitt, elevene er blitt mer bevisste på matsvinn og bruk og sortering av plast.

Gjennom «Klimaløft i Osloskolen» har fire klimapiloter reist rundt på ungdomsskoler og videregående skoler i Oslo for å motivere og lære elevene om klimaendringer og klimatiltak hver og en kan gjøre i sine liv. Klimaskolen.no tilbyr lærere kvalitetssikrede og oppdaterte undervisningsressurser om klima og miljø.

Takk til Klimaetaten, Undervisningsbygg og Renovasjonsetaten for gode samarbeid! Og ikke minst takk til alle våre elever og ansatte som hver dag jobber for et bedre miljø!