Aktiviteter på skolene i vinterferien

Elever på skolebibliotek.

Stenbråten skole holder meråpent for sine elever på 5.–7. trinn. For de yngste er AKS åpen. Skolen har holdt åpent i ferier det siste halvannet året, og har erfaring med stor deltakelse, høyt aktivitetsnivå og god stemning.  

– I vinterferien 2020 får elevene følgende tilbud å velge mellom: bordtennis, volleyball, klatring på Skullerud, innebandy, rush trampolinepark. Alle får gratis lunsj. Alle aktivitetene styres av lærere og ressurspersoner innenfor de aktuelle aktivitetene, sier rektor Lene Fosser Minge ved Stenbråten skole.  

Granstangen skole holder åpent i vinterferien for fjerde år på rad.  

– Vi tilbyr leksehjelp, sjakk, biljard, fotball, basket og en matbit, forteller rektor Mats Thyli på Granstangen skole.  

I tillegg har skolen et prosjekt for andre året på rad som heter Jobbsmak.  

– Der får vi i samarbeid med bydel Stovner og Alna praksisplasser i bedrifter rundt i bydelene, som elevene kan søke på gjennom skolen. Vi gjennomfører intervjuer og sjekker CV, og knytter det opp mot UDV og norskfaget gjennom skoleåret. Under praksisuken i uke 8 kommer våre miljøarbeidere ut på arbeidsplassene og besøker elevene, forteller Thyli.  

Rommen skole inviterer sine elever på 5.–7. trinn til aktivitetsdag i vinterferien. Elevene får også gratis lunsj. Hvert trinn har tilbud om en aktivitetsdag og skolens miljøteam er til stede. I løpet av dagen blir det kanonball, fotball, dans og andre aktiviteter i gymsalen og åpent bibliotek for lesing. Dagen avsluttes med kino i auditoriet.  

På Disen skole skal 1.–4. trinn ha felles aktivitetsopplegg hver dag.  

–Tilbudet viser til barns behov for omsorg, lek, aktiviteter og sosial læring på tvers av trinn og klasser, forteller Marie Torheim Kristoffersen, fungerende leder for Aktivitetsskolen på Disen.  

I løpet av uka skal elevene ha fotballturnering, frisbeegolf og sekkeløp på Muselunden. De skal besøke Verdensparken på Furuset – og de skal ha orientering i skogen. Besøk på Teknisk museum står også på planen.  

– Vinterferien avsluttes med karneval. Her blir det disco, limbo, piñata, rebusløp og stolleken, sier hun.

Majorstuen skole  skal elevene på AKS blant annet forvandle en sokk til en bamse og de skal være turister i egen by. Vinterlek på Frognerseteren står også på planen. Det samme gjør karneval og skogstur til Øversetertjern. I tillegg blir det AKSiade med Bogstad AKS og Sørkedalen AKS

På Elvebakken videregående skole arbeider revygruppa aktivt hele vinterferieuka. I tillegg skal der nærmere 200 elever på skrivekurs hvor de jobber med skriving på ulike måter.  

På Bjørnholt videregående skole holdes det åpent i vinterferien for 12. året på rad gjennom deres etterskoletid-tiltak Sørsiden Forum – i samarbeid med ulike organisasjoner fra bydelen. Aktivitetene er åpne og gratis for alle i Oslo og omegn. I år blir det både futsal cup og danseworkshop med Omer Bhatti. Det er også åpne aktiviteter som foosball, biljard, bordtennis, PS4, brettspill fra mandag til torsdag.  

På Vestli skole har elevene på 5.–7. trinn tilbud om å dra til trampolinepark og 5. trinn har også tilbud om forsterket svømmeopplæring på Linderud bad. På Vestli AKS skal elevene både ha skidag, på kino og på Teknisk museum. 

Osloskolen tilbyr forsterket svømmeopplæring til elever som ikke har lært å svømme etter den ordinære svømmeopplæringen på Furuset bad, Holmlia bad og Linderud bad i vinterferien. Her får elevene en time svømmeundervisning hver dag i vinterferien.  

 Ullevål AKS skal elevene på grille i skogen ved Sognsvann, de skal ha kustverksted og bake boller. 2. trinn skal på Teknisk museum, trampolinepark og de skal på kino.  

Sofienberg skole arrangerer miljøteamet hyggelige aktiviteter og frokost på mandag, tirsdag og onsdag. Blant aktivitetene er det både matlagingskonkurranse, skøyter, vaffelsteking og spilling.  

Etterstad videregående skole holder åpent hele uka. Mandag og tirsdag er det ulike aktiviteter på skolen mellom klokka 08 og 16. Onsdag, torsdag og fredag er det tilbud om gocart, bowling og kino. I tillegg jobber en del av elevene med Etterstadshow.  

Holtet videregående skole holder åpent mandag til onsdag med ulike kurs som gitar og yoga – og tilbud om å jobbe med fag hele uka. Det serveres varm lunsj hver dag.