21 000 elever klare for Sommerskolen Oslo

Tre jenter på Sommerskolen Oslo på Haugen

Fra mandag 24. juni står 1.000 sommerskolelærere og assistenter klare til å ta imot elever på kurssteder over hele Oslo. Tilbudet er svært populært blant elever i Oslo. I år skal hele 21.000 elever gå på Sommerskolen Oslo. Over 10.000 av disse deltar allerede den første uka i sommerferien. Sommerskolen Oslo passer både for elever som ønsker faglige utfordringer og for elever som vil øve litt ekstra. Kursene i Sommerskolen Oslo er i tillegg sosiale og aktive – og det legges stor vekt på at alle skal trives.

77 ulike kurs

I år tilbys det 77 ulike kurs. Det legges opp til at elevene kan fordype seg i skolefag i kombinasjon med for eksempel programmering, journalistikk, språk, design og formgivning, friluftsliv, matlaging, dans, drama, teknologi med mer. På andre kurs kan elevene få større faglige utfordringer ved for eksempel å prøve seg på fag og emner de møter senere i skoleløpet. Alle kursene er kombinert med fysisk aktivitet, som svømming, ballspill, dans, turer eller ekskursjoner.

Flere nye kurs i yrkesfag

Sommerskolen Oslo setter opp nye kurs settes opp hvert år. I år er det mange nye yrkesfagskurs for ungdomsskoleelever, som kan prøve seg på yrkesfag allerede mens de går på ungdomsskolen. I år arrangeres det blant annet kurs i design og tekstil, møbelsnekker og blomsterdekoratør på Edvard Munch vgs.

På Kuben vgs kan ungdomsskoleelever prøve seg på helse og oppvekstfag, byggfag, frisør eller bilfag, teknikk og industriell produksjon. Nytt i år er også et eksamensforberedende kurs for elever på Vg1 studiespesialisering som har strøket i matematikk.

Populært blant de yngste

For de yngste elevene er det kursene med svømming som er mest populære. I år hadde 2.004 elever kurset Modige monstre og trassige tryllestaver (1. og 2. trinn) på sitt førstevalg. Matematikkursene Moro med måling og Eventyrlige mattegrubliser – også de for 1. og 2. trinn og med svømming – sto også som førstevalg hos mange med hele 1.622 og 1.532 søkere. For 3. og 4. trinn er kurset Sommerskolens detektivbyrå mest populært med 1.590 søkere, mens for 5. –7. trinn er Bygg byen – design hus i 3D mest populært. Vitenparken i Ås er en ny samarbeidspartner i år. De har laget kurset "Grønn vitenskap" der elevene på 5.–7. trinn skal lære om hvordan teknologi og design er viktig for å skape en grønnere verden.

Kurs over hele byen Kursene tilbys på 46 kurssteder fordelt over hele byen. De fleste kursene gjennomføres på skoler – fra Lysejordet i vest, til Rommen, Tiurleiken og Haugen i nordøst og Lusetjern i sør. Det er 14. gang Sommerskolen Oslo inviterer byens barn og unge til lærerike og aktive sommeruker.

Les mer på Sommerskolen Oslos nettside.